Mungbönor 500 g

69 kr 


Mungböngroddar, mest kända under namnet böngroddar, har en krispig och söt smak och är en av de vanligaste groddarna på marknaden. Våra mungbönor är av högsta kvalitet. Jämfört med mungbönor i butik är dessa grobarhets-testade och testade för slamonella och e-coli.

Hur odlas de?

Mungbönor odlas som groddar.

Mungbönor passar bäst och är absolut populärast i formen av en grodd som endast gror i 3 dygn. Grodden bör inte bli längre än 3-4 cm.

Groddar: Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Användningsområden

Mungbönsgroddar fungerar lika bra i salladen som i smoothien! Visste du att man kan laga bröd och biffar på mungböngroddar? 

Ekologiska mungbönor från Kina

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli