Ekologisk Kombucha Ingefära & Citron - 370 ml

35kr


Kombucha - uppfriskande med tusenårig historia

Kombucha är en lätt porlande och uppfriskande dryck som bryggs på fermenterat grönt te. I Asien är kombucha en traditionell dryck med tusenårig historia. Idag är den populär över hela världen, inte minst för dess probiotiska egenskaper.

Användning:

Kombucha smakar bäst kall. Skaka inte flaskan och öppna försiktigt. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp, och bör drickas upp inom 3 dygn.

Jäsningsprocessen kan ge upphov till en liten mängd alkohol (<1,2 %). Därför ska kombucha undvikas av personer för vilka också en liten mängd alkohol kan vara skadlig.

Bakteriernas roll

Idén med probiotika är att återställa bakteriebalansen i tarmfloran. Många bakterier är nämligen livsnödvändiga för oss. Vissa av dem gör det svårt för dåliga mikroorganismer att etablera sig i magen. Andra underlättar upptaget av viktiga mineraler i kroppen och andra ser till att immunförsvaret är på sin vakt.

Alltid högsta kvalitet

Vår kombucha baseras på endast fyra råvaror, alla av högsta kvalitet: Filtrerat vatten, ekologiskt grönt te, ekologiskt rörsocker och en levande Kombucha-kultur. Som tebas använder vi organiska Sencha. Det är en av de mest klassiska och japanska varianterna av grönt te och ger en spännande smak.

Det goda sockret

Socker spelar en stor roll i jäsningsprocessen. Inte för att söta drycken utan för att påskynda utvecklingen av mjölksyrabakteriestammar. En färdig kombuchasats innehåller mindre än 6g socker / 100 ml dryck - betydligt mindre än i traditionella läskedrycker.

Näringsvärde per 100 ml

Energi 100 kJ / 23,6 kcal
Fett 0 g - varav mättat 0 g
Kolhydrater 5,9 g - varav sockerarter 5,9 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Ingredienser

Filtrerat vatten, kombuchakultur, ekologiskt grönt te, koldioxid, ekologiskt rörsocker, naturlig persika arom

Förvaring

Låt flaskan gärna stå i kylskåp, så kan du servera kombuchan kall. Skaka inte flaskan, och öppna försiktigt. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp, och bör drickas upp inom 3 dygn.