Broccoliefrön 160 g

139 kr 


Broccoligroddar är supernyttigt har en tydlig smak av rå broccoli. Det är ett väldigt populärt frö att grodda och går utmärkt att mixa med andra frön för att få till en härlig och smakrik groddblandning.

Hur odlas de?

Broccolifrön kan både odlas som groddar och skott.

De är vanligast i formen av en grodd men några odlar dem som även som skott.

Groddar: Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Skott: Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta med bara vatten, i jord eller på hushållspapper.

Användningsområden

Broccoligroddar passar bra till en fräsch sallad eller i en smoothie! 

Ekologiska Broccolifrön från Italien

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-col