AlfaAlfafrön 180 g

79 kr 


Alfalfafrön är det absolut vanligaste fröet för groddodling och de får en väldigt neutral, frisk smak med en krispig konsistens. Alfalfagroddar passar i stort sett till all sorts mat, på mackan eller i smoothien. Blanda gärna alfalfafröna med andra frön som broccoli för ett smakrikare resultat.

Hur odlas de?

Alfalfafrön kan både odlas som groddar och skott.

Groddar: Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i en odlingsburk.

Skott: Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta, i jord eller på hushållspapper.

Ekologiska alfalfafrön från Italien

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli